Bryndza a bryndzové výrobky

Bryndza patrí medzi tradičné slovenské výrobky. Na Slovensku sa začala podomácky vyrábať od príchodu Valachov, t.j. asi od 15. storočia. Je súčasťou tradičných slovenských jedál (bryndzové halušky, demikát), ale je vhodná aj na prípravu rôznych koláčov a nátierok.

Záhorácky syr Havran bryndza je zložená z ovčieho syra z Oravy a Liptova a z kravského syra zo Záhoria. Spojili sa tak jedinečné regióny Slovenska do našej záhoráckej bryndze.

Ak Vám nevyhovuje výrazná chuť ovčieho syra, môžete vyskúšať bryndzový výrobok Julču so zníženým obsahom ovčieho syra.

Bryndza a bryndzové výrobky

Bryndza a bryndzové výrobky
__
Nad Záhorím rovným ako dlaň sa týči malý kopec, ktorý dal meno veľkému syru – Havran.
Bohatá paša sa v telách zdravých kráv mení na vynikajúce mlieko s chuťou tejto krajiny.
Zo širokého okolia privážajú po cestách medzi poľami cisternové autá čerstvé mlieko na spracovanie k nám.
Dokonalá hygiena a technológie sprevádzajú premenu mlieka na syr s vynikajúcimi vlastnosťami.
Po tisícročiach zvyčajnej výroby sa stal z produkcie syra vedecky riadený proces s neustálou kontrolou.
Tradícia, poznanie i náhody priniesli na svet mnoho druhov syra. My ostávame verní syru s vysokou kvalitou.
Charakter syra sa jeho zretím v čase mení. Napokon dospeje až tam, že sa ako priatelia stretneme pri dobrom víne.
© 2024 Syráreň Havran, a.s., Yurkovic Design, tvorba web stránok bohacek.sk