Syry údené

Údenie sa už oddávna používa ako konzervačná metóda na predĺženie trvanlivosti potravín. Okrem toho slúži na dosiahnutie charakteristickej chuti a vzhľadu výrobku – údený syr má typickú zlatohnedú farbu, jemnú kôrku a jemne pikantnú údenú chuť.

Údenie v priemyselnom potravinárstve už neznamená dym a pálenie suchého dreva. Údenie prebieha v nižších teplotách, 16°C – 18°C. Výrobok vôbec nedochádza priamo do styku s horiacim drevom. Celý proces údenia je riadený automaticky. Počas údenia je dym vychladený v klimatizačnej jednotke udiarne, čím sa eliminuje uľpievanie nežiaducich dechtových produktov pyrolýzy dreva na povrchu údených syrov. Všetky naše výrobky podliehajú prísnej výstupnej kontrole kvality a bezpečnosti. Výrobky sú pravidelne preverované na obsah benzopryrénových zložiek, pričom nikdy nebolo zaznamenané prekročenie ich limitov. Monitoring a registrácia parametrov udiarne je zabezpečovaná v zmysle normy STN EN ISO 9001:2009, HACCP (= analýza rizík a riadenie kritických kontrolných bodov) a požiadaviek orgánov potravinárskeho dozoru.

Kvalita údeného výrobku závisí od kvality používaného dreva, naša spoločnosť údi syry na bukovej štiepke, ktorá dodáva našim údeným výrobkom lahodnú chuť.

Syry údené

Syry údené
Facebook
__
Nad Záhorím rovným ako dlaň sa týči malý kopec, ktorý dal meno veľkému syru – Havran.
Bohatá paša sa v telách zdravých kráv mení na vynikajúce mlieko s chuťou tejto krajiny.
Zo širokého okolia privážajú po cestách medzi poľami cisternové autá čerstvé mlieko na spracovanie k nám.
Dokonalá hygiena a technológie sprevádzajú premenu mlieka na syr s vynikajúcimi vlastnosťami.
Po tisícročiach zvyčajnej výroby sa stal z produkcie syra vedecky riadený proces s neustálou kontrolou.
Tradícia, poznanie i náhody priniesli na svet mnoho druhov syra. My ostávame verní syru s vysokou kvalitou.
Charakter syra sa jeho zretím v čase mení. Napokon dospeje až tam, že sa ako priatelia stretneme pri dobrom víne.
© 2018 Syráreň Havran, a.s., Yurkovic Design, tvorba web stránok bohacek.sk